180.jpg

MİKOTOKSİN ANALİZLERİ

Mikotoksinler, gıda ve yem maddelerinde üreyebilen küflerin oluşturduğu sekonder fungal metabolitlerdir. Günlük yaşantıda çok sık temasın söz konusu olabildiği küfler ve özellikle bunların oluşturdukları toksik metabolitler İnsan ve Hayvan sağlığını tehdit etmelerinin yanısıra ekonomide de ciddi kayıplara neden olmaları sebebiyle üzerinde önemle durulan bir konudur.

Sağlık üzerinde ciddi etkileri nedeni ile gıdalarda maksimum mikotoksin limitleri Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliği’nde yer almakta olup, tüketim açısından ürünlerin uygunluğu analizlerle kontrol edilmektedir.

 

Laboratuvarımızda gerçekleştirilen mikotoksin analizleri;

- Aflatoksinler (Aflatoksin B1,B2, G1, G2, Aflatoksin M1)

- Okratoksin A,

- Deoxynivalenol

- Zearalenon

- Fumonisin

- Histamin

Laboratuvarımız mikotoksin analizlerinde T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından izinli, Türkak tarafından TS EN ISO 17025 standardına göre akredite biçimde faaliyetini sürdürmektedir.

FİYAT TEKLİFİ ALIN

Test Talepleriniz İçin Bize Ulaşabilirsiniz.