Ceviz Tüketimi...



Ülkemizde en fazla tüketilen sert kabuklu kuruyemişlerden biri olan ceviz; yağ, protein, lif, vitamin ve mineral kaynağıdır. Ceviz, Omega – 3 ve yağ asitleri bakımında zengindir ve antioksidan içermektedir.


Cevizin besin değerleri:


- Kalori: 654 kalori

- Protein: 15 gram

- Karbonhidrat: 14 gram

- Elyaf: 7 gram

- Şeker: 2,6 gram

- Yağ: 65 gram

- Tekli doymamış yağ: 9 gram

- Çoklu doymamış yağ: 47 gram

- A Vitamini: 20 IU

- Kalsiyum: 98 mg

- B6 Vitamini: 0,5 mg

- C vitamini: 1,3 mg

- Magnezyum: 158 mg

- Demir: 2,9 mg


Günlük 4-5 ceviz tüketimi yetişkin biri için yeterli olacaktır. Cevizin faydaları:


- Doğal lif ve protein kaynağıdır.

- Kalp ve kemik sağlığını korur.

- Zeka gelişimini ve büyümeyi destekler.

- Kötü kolesterolü düşürür.

- Tokluk hissi verdiği için kilo kontrolünde faydalıdır.


3 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör