Demir İçeren Gıdalar, Faydaları ve Eksikliği…


Demir minerali; vücutta protein sentezi, enzim üretimi, hücrelere oksijen taşınması gibi birçok faaliyette yer alır. Günlük alınması gereken demir miktarı çocuklar için 10 mg iken, yetişkinlerde 18 mg kadar olmalıdır.


Demir eksikliğini nedenleri;


- Çok fazla çay ve kahve tüketilmesi

- Gebelik, emzirme

- Vejetaryenlik

- Günlük 500 ml süt/yoğurt tüketimi


Demir eksikliğinin belirtileri;


- Halsizlik, yorgunluk

- Konsantrasyon bozukluğu, unutkanlık

- Nefes darlığı, çarpıntı

- Tırnak kırılması

- Saç dökülmesi

- Üşüme

- Kansızlık


Demir içeren gıdalar;


- Baklagiller

- Koyu yeşil bitkiler

- Kırmızı et

- Brokoli

- Fındık ve tohumlar

- Tam buğday, kahverengi pirinç

1 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör

ADRES: Tayakadın Köyü Köy Sokağı Trak Depo D Blok No:12 EDİRNE

MAİL: info@pilab.com.tr

TELEFON: 0284 268 65 00

FAX: 0284 268 65 01

© 2020 by PİLAB LABORATUVAR   TÜM HAKLARI SAKLIDIR

  • LinkedIn Sosyal Simge
  • Instagram