Dioksin Analizleri


Dioksinler, kalıcı çevresel kirleticiler olarak adlandırılan kimyasal bileşikler grubudur. Dioksinler besin zincirinde, özellikle hayvanların yağlı dokusunda birikirler. İnsan maruziyeti %90 oranından et ve süt ürünleri, balık ve kabuklu deniz ürünleri, yumurta gibi gıdalar yoluyla gerçekleşmektedir.


Dioksinler; üreme ve gelişim sorunlarına neden olabilen, bağışıklık sistemine zarar veren, kansere neden olan oldukça toksik bir maddedir. Dioksinler, volkanik patlamalar ve orman yangınları gibi doğal kaynaklı olabildiği gibi, endüstriyel işlemlerin yan ürünleri kaynaklı da olabilir.


Dioksinler çevrede, bazı topraklarda, gıdalarda özellikle de süt ürünleri, et, balık ve kabuklu deniz hayvanlarında bulunur. Dioksinler, kronik olarak maruz kalınması halinde çeşitli kanser türlerine neden olmaktadır. Hayvan verilerine ve insan epidemiyolojisi verilerine dayanarak, TCDD, IARC tarafından "bilinen insan kanserojeni" olarak sınıflandırılmıştır.


Dioksinlerin kantitatif kimyasal analizi, dünya çapında yalnızca sınırlı sayıda laboratuvarda bulunan gelişmiş yöntemler gerektirir. Analiz maliyetleri çok yüksektir ve numunenin türüne göre değişiklik gösterir.


Dioksin analizleri belirli akredite laboratuvarlarda test edilmelidir. Gıda güvenliğinin sağlanması açısından yapılması gereken önemli analizlerden biridir.

0 görüntüleme

ADRES: Tayakadın Köyü Köy Sokağı Trak Depo D Blok No:12 EDİRNE

MAİL: info@pilab.com.tr

TELEFON: 0284 268 65 01

© 2020 by PİLAB LABORATUVAR   TÜM HAKLARI SAKLIDIR