E 200 – E 300 Kodlu Gıda Koruyucuları Nelerdir? Kullanım Alanları Nelerdir?


- E200 Sorbik Asit: Fermente ürünler, pasta ürünleri, tatlı çeşitleri, hazır çorbalar, peynir, çavdar ekmeği

- E201 Sodyum sorbat / Sorbik asit sodyum tuzu: Gazlı içecekler, turşular, marmelat ve reçel üretimi, zeytin, şekerleme

- E202 Potasyum sorbat / Sorbik asit potasyum tuzu: Süt ürünleri, fırın ürünleri, ketçap, mayonez, salça, margarin

- E203 Kalsiyum sorbat / Sorbik asit kalsiyum tuzu: Süt ürünleri, çavdar ekmeği

- E210 Benzoik asit: Reçel, marmelat, meyve suyu, ketçap, gazlı içecekler ve turşularda

- E211 Sodyum benzoat / Benzoik asit sodyum tuzu: Margarin, unlu mamüller, baharat çeşnileri, fermente süt ürünleri, alkolsüz içecekler, kek, bisküvi

- E212 Potasyum benzoat / Benzoik asit potasyum tuzu: Asidik ya da zayıf asidik birçok üründe

- E213 Kalsiyum benzoat / Benzoik asit kalsiyum tuzu: Asidik ya da zayıf asidik birçok üründe

- E214 Etil-p-hidroksibenzoat: Geniş bir aralıktaki gıda ürünlerinde ve kozmetiklerde

- E215 Etil-p-hidroksibenzoat sodyum tuzu: Geniş bir aralıktaki gıda ürünlerinde ve kozmetiklerde

- E216 Propil-p-hidroksibenzoat: Geniş bir aralıktaki gıda ürünlerinde ve kozmetiklerde

- E217 Propil-p-hidroksibenzoat sodyum tuzu: Geniş bir aralıktaki gıda ürünlerinde ve kozmetiklerde

- E218 Metil-p-hidroksibenzoat: Geniş bir aralıktaki gıda ürünlerinde ve kozmetiklerde

- E219 Metil-p-hidroksibenzoat sodyum tuzu: Geniş bir aralıktaki gıda ürünlerinde ve kozmetiklerde

- E220 Sülfür dioksit: Çok geniş bir asidik ürün aralığında kullanılmaktadır

- E221 Sodyum sülfit: Yumurta sarısı ve yumurta sarılı ürünler, salatalar, bira, ekmek, karamel

- E222 Sodyum hidrojen sülfit: Süt ürünleri, meyve suları, patates püresi, alkollü içecekler

- E223 Sodyum disülfit: Süt ürünleri, meyve suları, patates püresi, alkollü içecekler

- E224 Potasyum disülfit: Şarap, korunmuş meyveler, kabuklu deniz hayvanı

- E225 Potasyum sülfit: Bira

- E226 Kalsiyum sülfit: Elma şarabı, şeker, meyve suları

- E227 Kalsiyum hidrojen sülfit: Bira

- E228 Potasyum hidrojen sülfit: Asit koruyuculu meyveler, şarap

- E230 Difenil: Turunçgil meyveleri

- E231 Fenilfenol: Turunçgil meyveleri, elmalar, armutlar

- E232 Fenilfenol sodyum tuzu: Turunçgil meyveleri, elmalar, armutlar

- E233 Tiabendazol: Meyveler

- E234 Nisin: Peynir, krema,konserve meyveler

- E236 Formik asit: İçecekler,tatlılar, fırında pişirilen ürünler, dondurma

- E237 Formik asit sodyum tuzu: Meyve suları, alkol içermeyen içecekler, korunmuş sebzeler

- E238 Formik asit kalsiyum tuzu: Meyve suları, alkolsüz içecekler, korunmuş sebzeler

- E239 Heksametilen tetramin: Havyar, peynir, ringa balığı, korunmuş balık

- E240 Formaldehid: Gıdalarda kullanılmamaktadır

- E242 Dimetilkarbonat - DMDC: Hafif içecekler

- E249 Potasyum nitrit: Et ve balık ürünleri

- E250 Sodyum nitrit: Et ve balık ürünleri

- E251 Sodyum nitrat: Peynir, et ve et ürünleri, pizza

- E252 Potasyum nitrat: Peynir, et ve et ürünleri, pizza

- E260 Asetik asit: Asidik ürünler

- E261 Potasyum asetat: Birçok farklı ürün

- E262 Sodyum asetat: Birçok farklı ürün

- E263 Kalsiyum asetat: Ekmek ve fırında pişirilen ürünler

- E270 Laktik asit: Asidik ürünler

- E280 Propionik asit: Fırında pişirilen ürünler, et ve et ürünleri, pizza

- E281 Sodyum propionat: Çikolata ile fırında pişirilen ürünler

- E282 Kalsiyum propionat: Fırında pişirilen ürünler

- E283 Potasyum propionat: Fırında pişirilen ürünler

- E284 Borik asit: Gıdalarda nadiren kullanılır

- E290 Karbon dioksit: Gazlı içecekler, önceden paketlenmiş gıdalar, kaymak

- E296 Malik asit: Birçok farklı ürün

- E297 Fumarik asit: Birçok farklı ürün

2 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör

ADRES: Tayakadın Köyü Köy Sokağı Trak Depo D Blok No:12 EDİRNE

MAİL: info@pilab.com.tr

TELEFON: 0284 268 65 00

FAX: 0284 268 65 01

© 2020 by PİLAB LABORATUVAR   TÜM HAKLARI SAKLIDIR

  • LinkedIn Sosyal Simge
  • Instagram