
E Kodu; Avrupa Birliği tarafından belirlenen ve gıda katkı maddelerinin tanımlanması
amacıyla kullanılan kodlardır.
E kodu belirlenen gıda katkı maddeleri sınıfları şunlardır:
- Koruyucular
- Tatlandırıcılar
- Antioksidanlar
- Renklendiriciler
- Stabilizerler
- Emülgatörler
- Taşıyıcılar
- Taşıyıcı Solventler
- Asitler
- Asitliği Düzenleyiciler
- Aroma Arttırıcılar
- Emülsifiye Edici Tuzlar
- Hacim Arttırıcılar
- İtici Gazlar
- Jelleştiriciler
- Kabartıcılar
- Kıvam Arttırıcılar
- Köpük Oluşturucular
- Köpüklenmeyi Önleyiciler
- Metal Bağlayıcılar
- Modifiye Nişastalar
- Nem Tutucular
- Parlatıcılar
- Paketleme Gazları
- Sertleştiriciler
- Stabilizörler
- Taşıyıcılar
- Topaklanmayı Önleyiciler
- Un İşlem Maddeleri