Et ve Et Ürünleri

Et ve et ürünlerinde gerçekleştirilen kalite testleri nelerdir?


Et ve Et ürünleri kapsamına başta kırmızı et olmak üzere, tavuk ve balık eti de yer almaktadır. Et ve et ürünleri proteince zengin, demir, çinko, fosfor gibi mineraller ve B6, B12, B1 ve A vitaminlerini de içermektedir.

Et ve et ürünleri özellikle kırmızı et; en kaliteli protein kaynağı oldukları için belirli aralıklarla tüketilmesi gereken gıdalardır. Et ürünlerinde en önemli konu tür tayini analizleridir. Özellikle taklit ve tağşişin belirlenmesinde yapılan testler ve kalite testleri düzenli olarak gerçekleştirilmesi gereken analizlerdir.


Et ürünlerinde yapılan testler genel olarak şu şekildedir:


Fiziksel Testler; organoleptik testler, Rutubet ve kuru madde tayini

Kimyasal Testler; Nişasta Tayini, Kolajen/Et Protein Oranı Tayini

Multi Element Tayini

Suni Boya Aranması ve Miktar Tayini

Et Tür Tayini (Sığır, Domuz, Hindi, At, Eşek DNA Aranması)

GDO Analizi

Mikrobiyolojik Testler

Söz konusu yapılması gereken testler Akredite Gıda Laboratuvarlarında gerçekleştirilmelidir.

5 görüntüleme

ADRES: Tayakadın Köyü Köy Sokağı Trak Depo D Blok No:12 EDİRNE

MAİL: info@pilab.com.tr

TELEFON: 0284 268 65 01

© 2020 by PİLAB LABORATUVAR   TÜM HAKLARI SAKLIDIR