Fermente Sucuk Mu? Isıl İşlem Görmüş Sucuk Mu?


“Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği” ne göre;


Fermantasyon: Mikroorganizmaların çiğ ette bulunan veya dışarıdan ilave edilen karbonhidratları başta laktik asit olmak üzere diğer organik bileşiklere dönüştürerek pH değerini düşürmesi ile birlikte ürünün olgunlaşmasına katkıda bulunduğu işlemi,


Isıl işlem görmüş sucuk: Büyükbaş ve/veya küçükbaş hayvan karkas etlerinin ve yağlarının veya kanatlı hayvan karkas etleri ve yağlarının kıyılarak lezzet vericiler ile karıştırıldıktan sonra doğal veya yapay kılıflara doldurularak belirli koşullarda fermantasyon ve kurutma işlemleri uygulanarak kesit yüzeyi mozaik görünümünde olan ısıl işlem uygulanmış et ürünü olarak tanımlanmaktadır. Olgunlaşma süreci 48 gündür.


Fermente sucuk ise; geleneksel yöntemle, işlem sırasında et ve baharatların etkisiyle mayalanır. Ortalama üretim süreci 30 gündür.


Peki Fermente Sucuk mu, Isıl İşlem Görmüş Sucuk mu? Aralarındaki Fark Nedir?


Fermente sucuklar, ısıl işlem görmüş sucuklara göre daha kurudur. Isıl işlem görmüş sucuklarda işlem nedeniyle oluşan nem ve ısı Salmonella bakterisinin varlığını korumasına neden olur.

7 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör