Gıdalarda Azoburin / Karmosin (E 122) Kullanımı...



Azoburin ya da karmosin; disodyum tuzu olarak üretilen sentetik renklendirici katkı maddesidir. E 122 kodlu olan renklendirici katkı maddesi gıdalarda turuncudan, kırmızıya kadar renk tonlarının sağlanmasında kullanılmaktadır. Asıl kullanımı gıdalarda pişirme ya da fermentasyon gibi işlemler sonrasında renk kayını önlemektir.


İsveç, ABD, Norveç ve Avusturya’da kullanımı yasaklanmıştır. Özellikle çocuklarda hiperaktivite ve dikkat eksikliğine neden olduğu bilinmektedir. Histamini serbest bırakır ve astım belirtilerini artırmaktadır.


Genel olarak; fırıncılık ürünlerinde, pasta dolgularında, meyve bazlı şekerlemelerde, süsleme soslarında kullanılmaktadır. Gıda sektörü dışında kozmetik alanında da ruj üretiminde kullanılmaktadır.


0 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör

ADRES: Tayakadın Köyü Köy Sokağı Trak Depo D Blok No:12 EDİRNE

MAİL: info@pilab.com.tr

TELEFON: 0284 268 65 00

FAX: 0284 268 65 01

© 2020 by PİLAB LABORATUVAR   TÜM HAKLARI SAKLIDIR

  • LinkedIn Sosyal Simge
  • Instagram