Gıdalarda Kullanılan Renklendiriciler...


Renklendiriciler; gıdalara renk katma, gıdanın rengini düzeltmeye yarayan katkı maddeleridir. Gıdaların tüketiciye daha cazip gelmesi, albenisinin artması gibi nedenlerden dolayı renklendiriciler kullanılmaktadır.


Gıdalarda kullanılan renklendiriciler; yapay ve doğal renklendiriciler olarak ikiye ayrılmaktadır.


Doğal renklendiriciler:


- Anatto: peynir, tereyağı, margarin,unlu gıdalar, çerez, çorba ve içeceklerde kullanılır.

- Sade Karamel: istiridye, soya, meyveler, konserve soslar, çikolata, şekerleme, bisküvilerde kullanılır.

- Karotenler: tereyağ, margarin, kek, sütlü içecekler ve meyve suyunda kullanılır.

- Likopen: domates ve pembe greyfurttan elde edilir.


Yapay renklendiriciler:


- Amarant: kek, meyve tatlı dolgular ve jölelerde kullanılır.

- Azorubin: şekerleme, marzipan ve jölelerde kullanılır.

- Brilliant Black BN: tatlılar, balık ezmesi, aromalı sütlü içecekler, dondurma, hardal, marmelatlar, soslar, keklerde kullanılır.

- Brown HT: çikolatalı kekte kullanılır.

- Eritrosin: konserve sebze, muhallebi, tatlı, pasta,biskuvi ve çerezlerde kullanılır.

- İndigatin: dondurma, tatlı, fırınlı mamuller, şekerleme ve bisküvilerde kullanılır.

- Tartrazin: renkli içecek, tatlı, reçel,unlu gıdalar, çerez, konserve balık ve hazır çorbalarda kullanılır

6 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör

ADRES: Tayakadın Köyü Köy Sokağı Trak Depo D Blok No:12 EDİRNE

MAİL: info@pilab.com.tr

TELEFON: 0284 268 65 00

FAX: 0284 268 65 01

© 2020 by PİLAB LABORATUVAR   TÜM HAKLARI SAKLIDIR

  • LinkedIn Sosyal Simge
  • Instagram