Lesitin Nedir, Faydaları Nelerdir, Hangi Besinlerde Bulunur?


Lesitin; hücre zarı yapısında bulunan bir fosfolipittir. Lesitin en çok soya fasulyesinde bulunmaktadır.

Soya fasulyesi dışında;


- Morina Balığı

- Somon Balığı

- Süt Ürünleri

- Yumurta

- Yeşil Yapraklı Sebzeler

- Baklagiller


Lesitin; gıdaların vücudumuzda fosfadilkolinlerin yakılarak, koline ve fosfata dönüşmesi sonrasında da lesitine dönüşmesi oluşmaktadır. Bu nedenle genellikle gıdalardaki kolin miktarına bakılarak lesitince zengin olup olmadıkları tespit edilir.


Faydaları:


- Kalp damar sağlığını korur.

- Yağ sindirimini sağlar.

- Beyin fonksiyonlarını güçlendirir.

- Karaciğerin normal işlevlerini yerine getirmesine yardımcı olur.


32 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör

© 2020 by PİLAB LABORATUVAR   TÜM HAKLARI SAKLIDIR

  • LinkedIn Sosyal Simge
  • Instagram