Polifenoller Hakkında Bilinmeyenler...


Polifenoller; antioksidan özelliğe sahip, oksidatif stresi azaltmaktadır. Polifenoller genel olarak bitkilerde bulunur ve bitkilerin renklendirilmesinden sorumludurlar. Bitkilerde doğal olarak en az bir fenol grubu bulunmaktadır.



Polifenoller genellikle UV radyasyona ya da patojen saldırılara karşı vücudu savunmada yer alan ikincil metabolitlerdir.


Polifenol içeren gıdalar genel olarak; yeşil çay, maydanoz, soğan, nar, üzüm, elma gibi sebze ve meyveler olarak sıralanabilir. Bunların dışında bal, polen ve arı sütü de polifenol kaynağı olarak sayılabilir.


Polifenollerin faydaları;

- Polifenoller antioksidan özellikleri nedeniyle temel gıda maddesi olmamakla birlikte birçok hastalık üzerinde etkilidir.

- Yapılan çalışmalar polifenollerin uzun vadede gıdalarla vücuda alınması ile kanseri, kardiyovasküler rahatsızlıkları, diyabet, osteoporoz gibi hastalıkların önlenmesinde yer aldığı belirlenmiştir.

- İnsan vücudunda üretilen serbest radikalleri temizleme özelliğine sahiptir.

- Radyoaktif ve ağır metalleri şelatlama özelliğine sahiptir.

- Yapılan bir çalışmada hemostaz (kan kaybının önlenmesi ve kanamanın durdurulması) üzerinde etkili olduğu görülmüştür.

1 görüntüleme0 yorum

ADRES: Tayakadın Köyü Köy Sokağı Trak Depo D Blok No:12 EDİRNE

MAİL: info@pilab.com.tr

TELEFON: 0284 268 65 00

FAX: 0284 268 65 01

© 2020 by PİLAB LABORATUVAR   TÜM HAKLARI SAKLIDIR