
Prebiyotikler; bağırsakların düzenli olarak çalışmasına yardımcı olan insan vücudu tarafından sindirilemeyen besin lifleri olarak tanımlanmaktadır.
Prebiyotiklerin Faydaları:
- Bağırsak florasındaki yararlı bakterilerin çalışmasına yardımcı olur
- Bağırsağın sağlıklı ve düzgün çalışmasını destekler
- Kan şekerini düzenler
- Kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerin emilimini artırır
Soğan, sarımsak, pırasa, elma, yulaf, arpa gibi lifli gıdalarda bulunmaktadır.
Probiyotikler; sindirim sistemi ve sağlık açısından faydalı, canlı organizmalardır.
Probiyotiklerin Faydaları:
- Bağırsakta yararlı bakterileri çoğaltarak zararlı bakteri sayısını azaltır
- Bağırsakta yararlı bakterilerin doğal dengesini korur
- İshali önler
- Şişkinlik gibi rahatsızlıkları önler
- Bağışıklık sistemini güçlendirir
Yoğurt, kefir, ayran, turşu, peynir, fermente süt gibi gıdalarda bulunmaktadır.