Prebiyotik – Probiyotik Nedir?




Prebiyotikler; bağırsakların düzenli olarak çalışmasına yardımcı olan insan vücudu tarafından sindirilemeyen besin lifleri olarak tanımlanmaktadır.



Prebiyotiklerin Faydaları:

- Bağırsak florasındaki yararlı bakterilerin çalışmasına yardımcı olur

- Bağırsağın sağlıklı ve düzgün çalışmasını destekler

- Kan şekerini düzenler

- Kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerin emilimini artırır

Soğan, sarımsak, pırasa, elma, yulaf, arpa gibi lifli gıdalarda bulunmaktadır.


Probiyotikler; sindirim sistemi ve sağlık açısından faydalı, canlı organizmalardır.


Probiyotiklerin Faydaları:

- Bağırsakta yararlı bakterileri çoğaltarak zararlı bakteri sayısını azaltır

- Bağırsakta yararlı bakterilerin doğal dengesini korur

- İshali önler

- Şişkinlik gibi rahatsızlıkları önler

- Bağışıklık sistemini güçlendirir

Yoğurt, kefir, ayran, turşu, peynir, fermente süt gibi gıdalarda bulunmaktadır.

17 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör