Süt Ürünlerinde Melamin Analizi


Mutfak malzemesi, plastik, yapıştırıcılar ve çeşitli kaplamaların üretiminde kullanılan “Melamin”, kömür sanayinin bir yan ürünüdür.


Azot miktarı yüksek olduğu için özellikle süt ve süt tozu gibi ürünlere ilave edilerek taklit ve tağşiş uygulanmaktadır.


İlk olarak 2008 yılında Çin’de patlak veren süt ve süt tozu gibi ürünlere melamin ilavesi çok sayıda çocuğun hastalanmasına ve 6 çocuğun ölümüne neden olmuştur.


Gıdalarda protein miktarı önemli bir kalite parametresidir. Genel olarak yapılan protein analizi gıda ürünündeki azot miktarı tespit edilerek gerçekleştirilmektedir. Test ve analizlerde protein miktarının yüksek çıkmasını isteyen firmalar, melamin ilavesi ile taklit ve tağşiş uygulamaktadır.


Bu sahtekarlığın önüne geçebilmek ve tüketicinin sağlığını korumak amacıyla gıdalarda gerçekleştirilen “Melamin Analizi” önemli bir analiz parametresi haline gelmiştir.


Özellikle çocukların tükettiği süt ve süt ürünlerinde melamin bulunması büyük bir risktir. Bu nedenle düzenli olarak gerçekleştirilmesi gereken analizlerden biri de “Melamin Analizi” dir.

Gıda ürünleri akredite laboratuvarlarda düzenli olarak gıda güvenliği için test ve analizlerden geçmelidir.

2 görüntüleme

ADRES: Tayakadın Köyü Köy Sokağı Trak Depo D Blok No:12 EDİRNE

MAİL: info@pilab.com.tr

TELEFON: 0284 268 65 01

© 2020 by PİLAB LABORATUVAR   TÜM HAKLARI SAKLIDIR