Soya Lesitini Nedir? Yararları, Zararları…


E 322 koduna sahip soya lesitini, soya rafinasyonu işlemi esnasında elde edilen bir yan üründür. Gıda sektöründe yaygın olarak kullanılan bir katkı maddesidir.


Doğal bir emülgatör olan soya lesitini, hayvansal dokularda ve bitkisel yağlarda bulunmaktadır. Genel olarak; soya, ayçiçeği, yumurta sarısı, yer fıstığı, mısır yağı ve kolza tohumundan elde edilmektedir.


Soya lesitini, total kolesterolde ve LDL’de oranında yaklaşık %42 düşüşe neden olduğu belirlenmiştir.


Soya lesitini; E vitamini, Omega – 3 , Omega – 6, K vitamini ve Kolin içermektedir.


Gıda sektöründe, fırıncılık ürünlerinde, çikolatalarda, şekerleme ve sakızlarda, süt tozu, kahve, hazır çorba, mayonez, hazır soslar ve margarinlerin üretiminde kullanılmaktadır.

10 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör