Yağ Tüketmenin Faydaları, Yağ Çeşitleri, Yağ Analizleri...


Yağ; bitkisel ve hayvansal kaynaklı olmak üzere günlük beslenmemizde yer alan bir gıdadır. Tükettiğimiz tüm gıdalarda az da olsa yağ bulunmaktadır.


Günlük tüketilmesi gereken yağ miktarı, tüketilen gıda miktarının %30’unu geçmemelidir. Fazla yağ tüketimi özellikle sağlık açısından zararlıdır. Obezite başta olmak üzere damar sertleşmesi gibi birçok hastalığa neden olabilmektedir.


Yağların Faydaları:

- Yağda çözünen vitaminlerin vücutta emilimini sağlar.

- Yüksek enerjiye sahiptir.

- E vitamini kaynağıdır.

- İnsan vücudunda üretilmeyen Omega 3 ve Omega 6 kaynağıdır.


Peki yağ çeşitleri nelerdir? Gıda sektöründe yağ çeşitleri üzerinde gerçekleştirilen test ve analizler nelerdir?


Yağ çeşitleri belirttiğim gibi genel olarak bitkisel kaynaklı ve hayvasal kaynaklı olarak ikiye ayrılmaktadır.


Bitkisel kaynaklı yağ çeşitleri:

- Zeytin Yağı

- Susam Yağı

- Ayçiçek Yağı

- Pamuk Yağı

- Kanola Yağı

- Soya Yağı

- Kolza Yağı

- Aspir Yağı

- Kakao Yağı


Hayvansal kaynaklı yağ çeşitleri:

- Tereyağı

- Kuyruk Yağı

- İç Yağlar


Gıda sektöründe yapılan yağ analizleri genellikle:


Öncelikle gıdaların etiketlerinde belirtmek amacıyla yağ oranları analiz edilmektedir. Bu çalışmaların dışında zeytin yağı gibi kıymetli yağlarda taklit ve tağşiş tespiti yapılmak amacıyla, farklı yağların karıştırılıp karıştırılmadığının tespiti gibi analizler gerçekleştirilmektedir.


6 görüntüleme0 yorum

ADRES: Tayakadın Köyü Köy Sokağı Trak Depo D Blok No:12 EDİRNE

MAİL: info@pilab.com.tr

TELEFON: 0284 268 65 00

FAX: 0284 268 65 01

© 2020 by PİLAB LABORATUVAR   TÜM HAKLARI SAKLIDIR