//script in header

Gıdalarda Bulaşanlar Tayini


Mikotoksinler, küfler tarafından üretilen ve insana zararlı etkileri olan toksik maddelerdir. Canlılar üzerinde aldıkları toksin madde miktarına göre zararları değişmektedir. Mikotoksinlerin en çok karşılaşılan türü olan aflatoksinler, küfler tarafından üretilmektedir. Aflatoksinler mikotoksinlerin en zehiri türüdür. Aflatoksin dışında zehirli olan mikotoksinler de vardır ve bunlar da insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedirler. Zearelenon, okratoksin ve fumonosin bu zararlı mikotoksinler örnektir.

Aflatoksin B1,B2,G1,G2 tayini; kuru incir, Antep fıstığı, bitki çayları, tahıllar, hayvan yemleri, fındık, baharatlar.

Aflatoksin M1 tayini; bebek maması, peynir, süt, süt tozu, tereyağları.

Zearalenone tayini; mısır, bebek maması, hayvan yemi, kahvaltılık tahıllar.

Okratoksin A tayini; içecekler, kahve ürünleri, hayvan yemleri, kuru meyveler.

Deoksinivalenol tayini; buğday, mısır ürünleri, tahıl gevrekleri, bebek mamasında, hayvan yemi gibi ürünlerinden laboratuarlarda HPLC cihazı ile yapılmaktadır.

Fumonisinler, fusarium moniliforme ve fusarium proliferatum türlerin bulunmasıyla oluşan mikotoksinlerdir.

Laboratuvarlarımızda TÜRKAK akreditasyonu ile ilgili yasal düzenlemelere ve standartlara uygun bir şekilde "Bulaşanlar Tayini" gerçekleştirilmektedir.

FİYAT TEKLİFİ ALIN

Test Talepleriniz İçin Bize Ulaşabilirsiniz.
Teklif Al