//script in header

Gıdalarda Dioksin Analizi


Teknik olarak ifade edilirse, dioksin, iki oksijen köprüsü ile birbirine bağlanan ve iki klorlu benzen halkası içeren bileşen grubudur. Dioksinler, doğal ortamda oluşmazlar ve insan yapımı değildir. Ortamda klor varken, 200 ile 1000 derece ısıda organik maddelerin yanması ile oluşurlar.

Dioksinlerin meydana geliş kaynakları, genel olarak şunlardır:

• Atık yakma tesisleri
• Tıbbi ve evsel atıklar
• Termik santraller
• Petrokimya sanayii
• Geri dönüşüm metal sanayii
• Çimento fabrikaları
• Kağıt üretim tesisleri
• Madenler, volkanlar ve orman yangınları gibi doğal kaynaklar
• Hayvan karkaslarının yakılması (kasaplık hayvanların kesildikten, derisi yüzüldükten ve iç organları boşaltıldıktan sonra elde edilen gövdesi)

Dioksinler, klorlu organik kirlilikler olarak bilinirler. En fazla, sanayi atıklarının yanması ile açığa çıkarlar. Dioksinler, insan ve canlı sağlığını tehdit eden önemli kanserojen maddeler arasında kabul edilmektedir. Bu zehirli maddeler, toprak, yem ve gıdalara bulaşarak, ciddi bir tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle hızlı ve etkin bir şekilde analiz edilmeleri gerekir.

Laboratuvarlarımızda TÜRKAK akreditasyonu ile ilgili yasal düzenlemelere ve standartlara uygun bir şekilde "Dioksin Analizi" gerçekleştirilmektedir.

FİYAT TEKLİFİ ALIN

Test Talepleriniz İçin Bize Ulaşabilirsiniz.
Teklif Al