//script in header

Gıdalarda Melamin Tayini


Melamin, en yaygın olarak nitrojen yönünden zengin beyaz kristaller şeklinde bulunan organik bir baz kimyasaldır. Genel olarak plastik, kaplama, ticari filtreler, yapıştırıcılar ve bulaşık ve mutfak eşyalarının üretiminde kullanılan melamin formaldehit reçinelerinin sentezinde kullanılmak üzere büyük miktarlarda melamin üretilmektedir. Bu yaygın ticari kullanımların yanı sıra melamin, evcil hayvan gıda kontaminasyonu yüzünden yüzlerce evcil hayvan ölümüne neden olmuştur.

Bazı tahıl bazlı evcil hayvan maması bileşenleri, örneğin buğday unu, buğday glüteni, mısır unu ve pirinç protein konsantresi, toplam nitrojen içeriğini artırmak için kasıtlı olarak melamin ile karıştırılmaktadır. Melamin yutulması ise böbrek taşlarına, böbrek yetmezliğine ve diğer sağlık sorunlarına yol açmaktadır. 2008 yılında Çin’deki melamin kontaminasyonu olayında, 52 bin civarında bebek ve küçük çocuk, melaminle kontamine bebek maması ve süt ürünlerinin tüketimine bağlı idrar sorunları, böbrek tüpü tıkanıklıkları ve olası böbrek taşları yüzünden hastalanmıştır.

Daha sonra sıvı süt ve yoğurtlarda, dondurulmuş tatlılarda, süt tozu, tahıl ürünlerinde, şekerlemelerde, keklerde ve bisküvilerde ve bazı işlenmiş gıda maddelerinde melamin tespit edilmiştir.

Melamin doğal bir ürün değildir ve gıda veya yeme doğrudan eklenmesi uygun bulunmamaktadır. Sadece belli gıda ile temas eden maddelerin bir parçası olarak kullanımına izin verilmiştir. İnsanların sağlığını ve gıda güvenliğini korumak için birçok ülke, çeşitli ürünlerde melamin için maksimum kalıntı limitleri belirlemiştir. Örneğin, Avrupa Birliği ülkelerinde, süt ürünleri ve yüksek proteinli gıdalarda maksimum kalıntı limiti 2,5 mg / kg olarak belirlenmiştir.

Laboratuvarlarımızda TÜRKAK akreditasyonu ile ilgili yasal düzenlemelere ve standartlara uygun bir şekilde "Melamin Tayini" gerçekleştirilmektedir.

FİYAT TEKLİFİ ALIN

Test Talepleriniz İçin Bize Ulaşabilirsiniz.
Teklif Al