//script in header

Yağ Asitleri Kompozisyonu


Katı ve sıvı yağların kalitesi, esas olarak, geçmişte gaz kromatografisi kullanılarak deneye tabi tutulmuş olan yağ asidi bileşimlerine bağlıdır. Son yıllarda ise yüksek performanslı sıvı kromatografisi yöntemi tercih edilen bir analitik yöntem olarak ortaya çıkmıştır. Toplam yağ asidi içeriği, tek tek tüm yağ asitlerinin toplamı olarak hesaplanmaktadır. Her bir yağ asidinin nispi miktarı, her bir yağ asidinin konsantrasyonu toplam yağ asidi içeriğine bölünerek hesaplanmaktadır.

Yağlı tohumlar işlenerek elde edilen yağlar, insan beslenmesinde önemli bir yer tutmaktadır ve insan sağlığı için büyük önem taşımaktadır. Yağ asitlerinin oranları ve kompozisyonu, yağların fiziksel ve kimyasal özelliklerine bağlıdır. Yağ asitleri kompozisyonu türlere göre farklı karakteristik özellikler göstermektedir. Bu bakımdan yağ bitkilerinde, hangi koşullarda yağ asitleri kompozisyonunun nasıl etkilediğini bilmek, elde edilecek yağ kalitesi için önemlidir. Yağın kalitesi, teknolojik ve işleme değerleri ve beleyici özellikleri, yağ asitlerinin dağılımı ve pozisyonu ile yakından ilgilidir.

Yağ asitlerinin birbirinden ayıran başlıca özellikler şunlardır: karbon atomları arasında çift bağ olup olmaması, çift bağ varsa sayısı ve yeri ve hidrokarbon zincirinde karbon sayısı. Bitkisel yağların özellikleri, hangi bitkiden elde edildiğine ve içerdikleri yağ asitlerinin kompozisyonuna bağlı olarak değişmektedir ve bu yüzden tüketim amacına uygun şekilde üretim yapılması gerekmektedir. Bu nedenle yağ asitleri kompozisyonunun bilinmesi önemli olmaktadır.

Laboratuvarlarımızda TÜRKAK akreditasyonu ile ilgili yasal düzenlemelere ve standartlara uygun bir şekilde "Yağ Asitleri Kompozisyonu" test işlemi gerçekleştirilmektedir.

FİYAT TEKLİFİ ALIN

Test Talepleriniz İçin Bize Ulaşabilirsiniz.
Teklif Al