//script in header

Bacillus cereus Sayımı

Bacillus cereus Sayımı



Bacillus cereus, toprak bitki örtüsünde ve hatta yiyeceklerde bulunabilen, fakültatif olarak anaerobik, toksin üreten gram pozitif bir bakteridir. Biri ishal ve diğeri bulantı ve kusmaya neden olan iki tür bağırsak hastalığına neden olabilir.

Bakteriler genellikle çevrede bulunur, genellikle toprakta ve bitki örtüsünde bulunur ve gıdalarda bulunabilir. Oda sıcaklığında hızla çoğalabilir. B. cereus'un neden olduğu iki ana bağırsak hastalığı türü vardır. İshal ve bulantı / kusmaya yol açmaktadır. B. cereus ayrıca göz, solunum yolu enfeksiyonları ve yaralarla da ilişkilendirilmiştir.

B. cereus'un patojenitesi, bağırsak veya bağırsak dışı, dokuya zarar veren ekzoenzimlerin üretimi ile yakından ilişkilidir. Salgılanan bu toksinler arasında dört hemolizin, üç farklı fosfolipaz, kusmaya neden olan bir toksin ve proteazlar bulunur.

B. cereus hastalığı birçok gıda ile ilişkilidir – sığır eti, hindi, pirinç, fasulye, sebze gibi. Spesifik olarak, ishal hastalığı genellikle et, süt, sebze ve balıkla ilgilidir. Kusturucu tip hastalık çoğunlukla pirinç ürünleriyle ilişkilendirilir, ancak patates, makarna ve peynir ürünleri gibi diğer nişastalı ürünlerle de ilişkilendirilmiştir. Bazı gıda karışımları (soslar, pudingler, çorbalar, güveçler, hamur işleri ve salatalar) genel olarak gıda kaynaklı hastalıklarla ilişkilendirilmiştir.

TEKLİF ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

11 Mart 2022