//script in header

Gıdalarda Kimyasal Analizler

Gıdalarda Kimyasal Analizler



Hazır gıda tüketimi gün geçtikçe artmaktadır. Gıda sektörünün kontrol altında tutulması, üretilen ürünlerin güvenilirliğinden emin olunması, üretim, depolama ve taşıma aşamalarında uygun şartların seçilmesi için çeşitli test ve analizler gereklidir. Bu analizler arasında Kimyasal Analizler önemli yer tutar.

Gıdalarda gerçekleştirilen kimyasal analizler aşağıdaki gibi sıralanabilir:
• Bitkisel Yağlarda Asitlik Tayini
• Bitkisel ve Hayvansal Yağlarda İyot Sayısı Tayini
• Meyve ve Sebze Mamullerinde Askorbik Asit Tayini
• Sirkede Toplam Asitlik Tayini
• Süt Ürünlerinde Yağ Tayini
• Peynir ve İşlenmiş Peynirde Toplam Kuru Madde Tayini
• Peynirde Tuz Tayini
• Gıda Ürünlerinde Protein Tayini
• Gıda Ürünlerinde Kül Tayini
• Gıda Ürünlerinde Kükürtdioksit Tayini
• Gıda Ürünlerinde Ağır Metal Tayini
• Gıda Ürünlerinde Nitrat ve Nitrit Tayini
• Gıda Ürünlerinde Karbonhidrat ve Enerji Değeri Tayini
• Gıda Ürünlerinde MSG Tayini
• Gıda Ürünlerinde Diyet Lif Tayini
• Gıda Ürünlerinde Nişasta Aranması

16 Ağustos 2023