//script in header

Bal Analizleri

Bal Analizleri


Gıda olarak hem değerli hem de faydalı olan balın, çocukluktan itibaren düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir. Bal besin değerleri açısından çok zengin bir gıdadır. Aynı zamanda az elde edilebilmesi ve maliyeti nedeniyle taklit ve tağşiş uygulanan gıdalardan da biridir.

Bal; kaynak çeşitlerine göre çiçek, salgı ve çam balı olarak sınıflandırılırken, üretim çeşitlerine göre petekli, doğal petekli, karakovan, süzme, petekli süzme, sızma, pres ve filtre edilmiş bal olarak sınıflandırılırlar.

Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği kapsamında balda olması gereken değerler belirtilmiştir. Belirtilen birçok parametrenin doğruluğu için test ve analizlerden geçmesi gerekmektedir. Kalite testleri kapsamında balda gerçekleştirilen analizler şöyle sıralanabilir:

• Diastaz Tayini
• Suda Çözünmeyen Madde Tayini
• Prolin Analizi
• Naftalin Tayini
• Antibiyotik Tayini
• Balda Serbest Asitlik
• pH Tayini
• Şeker Bileşenleri (Glikoz - Fruktoz - Maltoz - Sakkaroz) Tayini
• HMF Tayini
• Rutubet Tayini

GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

11 Mart 2022