//script in header

Cronobacter spp. Aranması

Cronobacter spp. Aranması


Cronobacter spp. çoğunlukla prematüre ve düşük doğum ağırlıklı bebeklerde ciddi hastalıklara neden olabilen fırsatçı, gıda kaynaklı patojenlerdir. Bu organizmalar, zorlu çevresel koşullar altında hayatta kalmalarına yardımcı olan ancak aynı zamanda enfeksiyon sırasında patogeneze katkıda bulunabilen özellikler geliştirmiştir.

Cronobacter spp. (eski adıyla Enterobacter sakazakii ), bebeklerde menenjit ve nekrotizan enterokolite neden olan ajanlar olarak gösterilen bir grup Gram-negatif patojendir. Cronobacter spp. Enterobacteriaceae familyasının bir üyesi olan (eski adıyla Enterobacter sakazakii ), hareketli, spor oluşturmayan, gram negatif fakültatif anaeroblardır.

Cronobacter spp. bebeklerde menenjit ve nekrotizan enterokolite ve yaşlılarda ve bağışıklığı baskılanmış kişilerde septisemi ve kateterle ilişkili enfeksiyonlara neden olur ve ölüm oranları %10 ila 80 arasında değişir. Bebek maması, Cronobacter spp.'nin neden olduğu ciddi sistemik yenidoğan enfeksiyonları ile ilişkilendirilmiştir ve bu nedenle bu organizmalar bebek maması patojenleri olarak kabul edilmektedir.

Bununla birlikte, Cronobacter spp. süt tozu, formül bileşenleri ve üretim tesisleri içindeki ortamlardan ve karıştırıcılar, biberon temizleme fırçaları ve kaşıklar gibi ev gereçlerinden içeren çok çeşitli ortamlardan izole edilmiştir. İnsanlarda beyin omurilik sıvısı, kan, cilt yaraları, meme apsesi, idrar, solunum salgıları ve sindirim sistemi örneklerinden izole edilmiştir.

Cronobacter spp , göz ardı edilemeyecek olan zararları nedeniyle başta bebek mamaları olmak üzere birçok üründe test ve analiz edilmektedir.

TEKLİF ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

11 Mart 2022