//script in header

Gıdalarda Enerji Hesaplaması Tayini

Gıdalarda Enerji Hesaplaması Tayini

Bir gıdanın enerji içeriği, o gıdanın kalori ölçüsü olarak ifade edilmektedir. Canlı vücudunun kendini koruması için her gün belirli bir kaloriye ihtiyacı vardır. Market raflarındaki çoğu gıdanın etiketi okunarak enerji içeriği hakkında bilgi sahibi olunabilir. Gıdaların enerji içeriğinin tespit edilmesi test işlemleri ile tespit edilebilir.

Etiket okuma konusunda daha bilinçli hale gelinen son zamanlarda, tüketiciler gıdalardaki kolesterol, lif, mineral, protein, tuz, yağ, vitamin, karbonhidrat miktarını kontrol etmektedir. Bu nedenle “Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği” gereği akredite laboratuvarlarca bazı test ve analizleri gıdalarda “Enerji Hesaplaması Tayini” gerçekleştirilebilir.

Enerji Hesaplaması Tayini kapsamında yapılabilecek analizler:

- Atwater Yöntemi ile Karbonhidrat ve Enerji Değerlerinin Hesaplanması
- Diyet Lif Tayini
- Kolesterol Miktarı Tayini
- Kül Tayini
- Mineral Tayini
- Nişasta Tayini
- Organik Asitlerin Tayini
- Protein Tayini
- Trans Yağ Asidi İzomerlerinin Tayini
- Tuz Tayini
- Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini
- Yağ Tayini
- Vitamin Analizleri

05 Haziran 2023