//script in header

Helal Gıda Testleri

Helal Gıda Testleri


İslam dinine uygun şartlarda üretilen tüm yiyecek ve içecekler helal olarak adlandırılabilir. Özellikle çeşitli içecekler ve hayvansal yiyecekler helal gıda tüketmek isteyenleri tereddütte bırakmakta. Az miktarda dahi olsa haram olan alkol ya da domuz eti ya da türevleri kabul edilemez.

İslama uygun olarak üretilip üretilmediği sıkça sorgulanan tavuk, sucuk, salam, sosis, domuz pastırması, shawerma, yoğurt, baharatlar, proteinli içecekler, kahve (kollajen), yumuşak şekerler ve vitaminler gibi ürünler düzenli test ve analizlerden geçerek tüketiciye ulaşmalıdır.

Gıdalar Üzerinde Gerçekleştirilen Helal Gıda Testleri Ürüne Özel Değişmekle Birlikte Genel Olarak Şöyle Sıralanabilir:

- Etil Alkol Tayini
- Domuz DNA'sı Aranması
- At DNA'sı Aranması
- Eşek DNA'sı Aranması
- GDO Taraması
- Suni Boya Aranması
- Karmin (E120) Tayini
- Mono Sodyum Glutamat Tayini
- Jelatin Aranması

07 Haziran 2023