//script in header

Karboksimetil Selüloz (CMC) Tayini

Karboksimetil Selüloz (CMC) Tayini

Doğal selülozdan türetilen Karboksimetil selüloz (CMC), dondurmalar ve önceden pişirilmiş yemekler gibi ürünlere pürüzsüzlük vermek için bir gıda katkı maddesi olarak uzun yıllardır kullanılan bir polimerdir.

CMC topaklaştırıcı madde, şelatlama maddesi, emülgatör, koyulaştırma maddesi, su tutma maddesi, boyutlandırma maddesi ve film oluşturucu malzeme vb. olarak kullanılabilir. CMC, bir viskozite değiştirici veya koyulaştırıcı olarak ve hem gıda hem de gıda dışı çeşitli ürünlerde emülsiyonları stabilize etmek için kullanılır. Esas olarak yüksek viskoziteye sahip olması, toksik olmaması kullanım sebepleri arasındadır.

E466 kodlu Karboksimetil selüloz (CMC) gıda sektöründe aşağıdaki ürünlerde kullanılmaktadır.

- Dondurma,
- Unlu gıdalar,
- Bira,
- Pasta arası krema,
- Pudingler,
- Meyve suları,
- Dondurma,
- Şekerlemeler,
- Spesifik süt ürünleri,
- Krem peynir,
- Reçel,
- Marmelat.

08 Mayıs 2023