//script in header

Karbondioksit (CO2) Tayini

Karbondioksit (CO2) Tayini

Karbondioksit (CO2) yiyecek ve içecek sektöründe yaygın olarak kullanılan gazdır. Alkolsüz içeceklerde karbonatlama ve ürünün raf ömrünü uzatmak için gıda ambalajlamada kullanılmaktadır. Modifiye Atmosferde Paketleme olarak da adlandırılan bu işlem ile gıdaların oksijenle bağlantısının kesilerek raf ömrünün uzatılması hedeflenmektedir.

  • Karbondioksit (CO2) gıda sektöründe birçok farklı amaçla kullanılabilir.
  • Gıdaların raf ömrünü artırmak için Kontrollü Atmosfer ve Modifiye Atmosfer ambalajlama
  • Gıdayı buharlaşırken soğutmak ve depolamak için Dondurucu Sıvı olarak
  • Kahveden kafeini ayırmak ve havuçtan β-karoten elde etme
  • Kola, soda gibi gazlı içecek üretiminde
Gıdalarda kullanılabilecek Karbondioksit (CO2) miktarı Türk Gıda Kodeksi - Gıdalarda Kullanılan Renklendiriciler ve Tatlandırıcılar Dışındaki Katkı Maddelerinin Saflık Kriterleri Tebliği ile belirli şartlara bağlanmıştır. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA)’ne göre genel olarak güvenli olarak sınıflandırılan Karbondioksit (CO2) bilinen bir toksik etkiye sahip değildir.

10 Mayıs 2023