//script in header

Poli Aromatik Hidrokarbonlar (PAH) Testi

Poli Aromatik Hidrokarbonlar (PAH) Testi


Gıdaya ya çevreden ya da gıda işleme sırasında girebilirler. Bazı PAH'ların kansere neden oldukları bilinmektedir çünkü DNA'ya zarar verebilirler. Bu nedenle, gıdalardaki mevcut seviyelerin makul olarak elde edilebilecek kadar düşük olması önemlidir.

Gıdalardaki ilk düzenleyici sınırlar 2006 yılında belirlendikten sonra, Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) bir Bilimsel Görüş yayınladı (Yeni bir pencerede açılır)Gıdalarda meydana gelen ve olası bir sağlık sorunu olan 16 PAH tespit etti. EFSA, herhangi bir düzenlemenin en sık meydana gelen PAH'ların dördünün toplamına dayanması gerektiğini tavsiye etti. Sonuç olarak, kontaminasyon riski en fazla olduğu düşünülen gıdalar için düzenleyici sınırlar belirlenmiş ve bunlar 1881/2006 sayılı Yönetmelikte belirtilmiştir.

Aşağıdaki gıdalarda Poli Aromatik Hidrokarbonlar (PAH) testi gerçekleştirebilir:

• Çift kabuklu kabuklu deniz ürünleri, deniz suyundan ve tortudan PAH biriktirir Bu nedenle, aşırı derecede kirlenmiş midye veya istiridyelerin besin zincirine girmemesini sağlamak için sınırlar uygulanır.
• Tütsülenmiş ürünler
• Ateşte pişirilmiş hamburger gibi belirli pişmiş et ürünleri
• Baharatlar ve bitki veya alg bazlı takviyeler de dahil olmak üzere belirli kuru gıda türleri, doğru şekilde kurutulmazsa PAH kontaminasyonuna duyarlı olabilir.

GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

11 Mart 2022