//script in header

Prebiyotik – Probiyotik Nedir?

Prebiyotik – Probiyotik Nedir?


Prebiyotikler; bağırsakların düzenli olarak çalışmasına yardımcı olan insan vücudu tarafından sindirilemeyen besin lifleri olarak tanımlanmaktadır.

Prebiyotiklerin Faydaları:
- Bağırsak florasındaki yararlı bakterilerin çalışmasına yardımcı olur.
- Bağırsağın sağlıklı ve düzgün çalışmasını destekler.
- Kan şekerini düzenler.
- Kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerin emilimini artırır.

Soğan, sarımsak, pırasa, elma, yulaf, arpa gibi lifli gıdalarda bulunmaktadır.

Probiyotikler; sindirim sistemi ve sağlık açısından faydalı, canlı organizmalardır.

Probiyotiklerin Faydaları:
- Bağırsakta yararlı bakterileri çoğaltarak zararlı bakteri sayısını azaltır.
- Bağırsakta yararlı bakterilerin doğal dengesini korur.
- İshali önler.
- Şişkinlik gibi rahatsızlıkları önler.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Yoğurt, kefir, ayran, turşu, peynir, fermente süt gibi gıdalarda bulunmaktadır.

GIDA ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

11 Mart 2022