//script in header

Takviye Edici Gıda Analizleri

Takviye Edici Gıda Analizleri

Takviye edici gıdalar, yoğun yaşam temposu içerisinde diyet yolu ile alınamayan ek vitamin ve mineralleri karşılamak için tercih edilmekte ve gün geçtikçe de takviye edici gıdalara duyulan ilgi artmaktadır. Hamile kadınların folik asit alması gibi ya da veganların B12 ihtiyaçlarını takviye gıdalardan karşılaması örnek olarak verilebilir.

Takviye edici gıdalarla alınabilecek maddeler şöyle sıralanabilir:
• A vitamini
• D vitamini
• E vitamini
• K vitamini
• B-Vitaminleri
• C vitamini
• Biyotin
• Folik asit
• Niasin
• Pantotenik asit
• Kalsiyum
• Potasyum
• Magnezyum
• Demir
• İyot
• Flor
• Çinko
• Selenyum
• Keratin
• L-karnitin
• Koenzin Q10
• Omega-3 yağ asitleri
• Kondroitin sülfat

Dünya genelinde takviye edici gıda kullanımı giderek artmakta ve önemli bir hale gelmektedir. Tüketiciye sunulan her ürün gibi belirli güvenlik ve kalite standartlarına tabi tutulmamalı ve kontrollerden geçmelidir.

Takviye edici gıdalarda gerçekleştirilen analizler genel olarak şunlardır:
- Vitamin Analizleri: A, D, E, K, ß-carotene, C, B1, B2, B3, B6, B7, B9 Vitamin Analizleri
- Element Analizleri: Cıva, Kadmiyum, Kurşun, Arsenik Gibi Ağır Metal Analizi, Demir, Çinko, Bakır, Mangan, Kalsiyum, Fosfor, Selenyum, Sodyum Gibi Mineral Analizleri
- Etkinlik Analizleri
- Stabilite Analizleri
- İçermez Analizleri: Pestisit, GDO, Mikotoksin, Domuz Eti Aranması
- Organoleptik Duyusal Analizler
- Yapay Tatlandırıcılar: Aspartam, Asesülfam K, Sakarin
- Katkı Maddeleri: Benzoik Asit, Boya Aranması
- Karbonhidrattan Gelen Enerji Analizi

09 Haziran 2023