//script in header

Tereyağında Taklit ve Tağşiş Analizleri

Tereyağında Taklit ve Tağşiş Analizleri

Halk sağlığı ve tüketici güvenini koruyabilmek için gıda ürünlerinde yapılan tağşişin önlenmesi gerekmektedir. Tereyağı, sıvı süt ve süt tozu gibi süt ürünleri maliyetli ürünlerdir ve fiyatı düşürmek için tağşişe başvururlar. Tereyağında taklit ve tağşiş işlemleri, margarin, bitki bazlı yağlar veya nişasta karıştırılması ile gerçekleştirilmektedir.

Yapılan tağşiş işlemlerinden sonra ağızda bıraktığı his veya tadı değişmediği için tüketici tarafından anlaşılamayabilir. Böylece tüketici kandırılmaktadır. Tereyağında taklit ve tağşiş kimyasal analiz ile tespit edilebilir.

Süt ürünleri, yüksek üretim maliyetleri ve özellikle gelişmekte olan pazarlarda artan nüfus tarafından bu ürünlere yönelik artan talep nedeniyle büyük oranda tağşiş edilme potansiyeline sahip ürünler arasındadır. Tüketicileri kandırmaya yönelik gerçekleştirilen taklit ve tağişişin tespiti için akredite ve yetkili Gıda Laboratuvarı ile iletişime geçebilirsiniz.

24 Mayıs 2023